Producten op maat voor uw merk

Geef uw merk een blijvende indruk bij kinderen. Ontwikkel samen met Zwijsen uw eigen uitgave!


Kinderen van 4 tot 12 jaar lezen en oefenen thuis spelenderwijs met wat ze op school leren dankzij onze educatieve kinderboeken, tijdschriften, spellen en apps. Kleurrijke, leuke en leerzame uitgaven die de nieuwsgierigheid prikkelen die elk kind van nature heeft. Zwijsen brengt leren tot leven! Als bedrijf kunt u gebruik maken van onze expertise en een geslaagd educatief product uitbrengen namens uw merk.

U kunt met Zwijsen een product ontwikkelen dat:

  • met lezen te maken heeft;
  • educatief is;
  • en kinderen van 4 tot 12 jaar aanspreekt.

Alles is mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een boek, een tijdschrift, spelletjes en knuffels. Of digitale uitgaven zoals games, online magazines of apps. Lees meer en bekijk onze producten in de speciale B2B brochure bovenaan deze pagina. U kunt de brochure ook onderaan deze pagina downloaden.

Een investering in groei:

  • Geef een blijvende boodschap aan een letterlijk groeiende doelgroep
  • Geef een bijzonder relatiegeschenk
  • Versterk uw imago als merk en/of als werkgever
  • Breng een boodschap die blijft hangen
  • Communiceer op een onderscheidende manier
  • Onderneem maatschappelijk verantwoord

Trots op onze opdrachtgevers

Bekijk hieronder enkele opdrachtgevers en wat we samen hebben gemaakt.

Boek: Een schatkist vol geheimen


Voor het Indisch Herinneringscentrum gaf Uitgeverij Zwijsen het kinderboek 'Een schatkist vol geheimen' van Joke de Jonge uit. Door dit boekje maken kinderen van de basisschool kennis met Nederlands-Indië, een stukje van onze vaderlandse geschiedenis.

Het Indisch Herinneringscentrum laat mensen kennismaken met de Archipel, met de verschrikkingen in de periode 1941-1949 en met de veerkrachtige Indische gemeenschap die zich wereldwijd heeft verspreid.

Boek: Wie wordt de tuinman van de juf?


Voor het Spar schooltuinproject werd een moestuinpakket samengesteld. Hierin zaten o.a. een kweekzak, potgrond, zaadjes, gieter, schepje, plantenstekers en een boekje van Zwijsen: 'Wie wordt de tuinman van de juf?' geschreven door Riet Wille.

Alle basisscholen in Nederland konden zich voor het schooljaar 2012-2013 tot 30 januari gratis aanmelden voor een moestuinpakket. Het pakket t.w.v. € 159,- werd gesponsord door de lokale Spar, BoerenBond of Welkoop winkel.

Het Schooltuinproject is een initiatief van Spar Holding B.V. in het kader van MVO. De doelstelling van het Schooltuinproject is kinderen actief betrekken bij het kweekproces en daardoor bewust maken van de herkomst van gezonde voeding en een gezonde levensstijl.

Boeken voor ouders


Voor Sardes - een adviesorganisatie die actief is op het gebied van onderwijs en welzijn - maakte Uitgeverij Zwijsen verschillende boeken over kinderen: Keien van kinderen, Speelgoed en Speel Digiwijs!

Het boek Keien van kinderen maakte Zwijsen samen met auteur Hans Cohen de Lara, psyscholoog en gespecialiseerd in de ontwikkeling van kinderen. Het boek staat vol met ideeën en tips voor ouders om hun kinderen te helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen op allerlei gebieden.

Speel Goed is samen met 5 ervaren onderzoekers gemaakt. Zij geven handreikingen voor ouders bij 15 activiteiten. Samen bieden ze ontelbare mogelijkheden om te ontdekken, te spelen en te leren.

Speel Digiwijs! maakt deel uit van het project 'Digidreumesen' van o.a. Sardes, Stichting Mijn Kind Online. Het is een praktisch doeboek voor iedereen die er klaar voor is om kinderen aan de hand te nemen in een digitale wereld vol uitdagingen.

Boek: Lezen wat de PoT schaft


'Lezen wat de PoT' schaft is een uniek Tilburgs kinderboek, gemaakt door 26 Tilburgse kinderboekenschrijvers en -illustratoren, uitgegeven door Uitgeverij Zwijsen. Een prachtige bundel, 140 pagina's vol verhalen, gedichten, recepten, strips en illustraties voor alle basisschoolleerlingen.

Aanleiding voor dit boek was 200 jaar stadsrechten voor Tilburg in 2009. Alle Tilburgse partijen hebben belangreloos meegewerkt aan de totstandkoming van het boek. De opbrengst gaat, via de Johan Stekelenburg Stichting, naar projecten die het (plezier in) lezen bij kinderen bevorderen.

Boek: Ik! Wie is dat?


Samen met de Kinderuniversiteit van Tilburg maakte Uitgeverij Zwijsen het boek 'Ik! Wie is dat?'. Dit boek is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar. In het boek worden kinderen aangespoord na te denken over wie je bent en wat jou nu juist jou maakt. Het boek is bekroond met een Zilveren Griffel.

De Kinderuniversiteit laat kinderen op een speelse manier kennismaken met wetenschap. Eerder verschenen bij Kinderuniversiteit de boeken 'Mag dat?!', 'Wat kost dat?!' en 'Hoe voelt dat?!'.

Het begin van mijn leven boek


Voor Felicitas maakte Uitgeverij Zwijsen het kleurrijke invulboek 'Het begin van mijn leven boek'. Ouders kunnen er alle belangrijke, mooie en grappige herinneringen verzamelen van de eerste 4 jaar van hun kindje.

 

Boekenspaaracties: Boekenbakkers

Boekenbakkers


Duizenden jonge schrijftalenten onder de 13 jaar hebben een verhaal geschreven. 8 bekende kinderboekenschrijvers van Nederland hebben de beste verhalen uitgekozen en ‘afgebakken’ tot echte boeken. Dit heeft geresulteerd in 8 leuke verhalen voor diverse leeftijdscategorieën, geïnspireerd op de verhalen van kinderen. Frans Bauer reikte dit jaar de boeken uit aan de winnaars van deze actie, die van harte wordt ondersteund door de stichting Lezen en Schrijven.
Bij supermarktketen EMTÉ kunnen klanten sparen voor de boeken. Bij iedere €15,- en ook bij heel veel actieproducten krijgen klanten zegels voor op een speciale spaarkaart. Bij 5 zegels krijgen klanten een boek uit de serie. De actie loopt 2 jaar en krijgt dankzij haar succes een vervolg.
Zwijsen werkt voor deze actie samen met LINK marketing in Utrecht.

http://lezenenschrijven.nl/algemeen/nieuws/frans-bauer-leest-voor-uit-boek-winnares-boekenbakkers/

 

Boek: Bergen zand met hoedjes op


'Bergen zand' is een educatief prentenboek waarmee kinderen op stap gaan in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. De kinderen gaan 'takken sjouwen, hutje bouwen, het gras horen groeien, berkenbomen zoeken, eiken die verstoppertje spelen, en de wind vangen met hun wangen ...' Een leuk versjesboek voor iedereen vanaf 4 jaar.

 

Boek & knuffel: De liefste Zep


KidsRights is een Nederlandse organisatie die zich wereldwijd inzet voor de meest kwetsbare kinderen. Eén van haar projecten is het boek met knuffel ‘De liefste Zep’. Het boek is geschreven en geïllustreerd door Nicolle van Hurk, de knuffels worden gemaakt bij The Cuddle Company in Zuid-Afrika. Daar werken mensen die vanwege ziekte of beperkte scholing kansloos zijn op de arbeidsmarkt. Dankzij dit werk kunnen zij toch een zinvol bestaan opbouwen, voor zichzelf en voor hun kinderen. Alle winst op de knuffels gaat naar projecten voor aidswezen en andere kwetsbare kinderen in de townships. Ook krijgen deze kinderen een knuffel cadeau. Een groot succes voor KidsRights!

http://www.nicollevandenhurk.nl/kidsrights1.htm

Foto’s: Nicolle van den Hurk, KidsRights Foto’s: Nicolle van den Hurk, KidsRights

Boek: Weet jij het al?


De SP gaf in 2010 het boek ‘Weet jij het al?’ uit, Zwijsen produceerde het. Een vrolijk avontuur van Rindert Kromhout & Jan Jutte over de 2 vrienden Bil en Wil, die aantonen dat de juiste keuze maken lang niet altijd eenvoudig is... ‘Weet jij het al?’ biedt ouders een originele mogelijkheid om jonge kinderen iets van de hocus pocus rondom kiezen en verkiezingen uit te leggen, zonder dat er ook maar één politicus, partij of programmapunt aan te pas komt. Het werd meteen een ‘bestseller’ met een oplage van 50.000 stuks.

http://www.sp.nl/nieuws/tribune/201006/kiezers_willen_zekerheid.shtml

Foto: Klaas Fopma Foto: Klaas Fopma

Meer informatie

Wilt u meer weten?
Neem dan contact op met Irene van der Velden, tel. (013) - 583 89 35, of vul uw gegevens in rechts op deze pagina. Dan nemen wij contact met u op.

Deel met anderen

Meer weten?

Neem dan contact op met Irene van der Velden, tel. (013) - 583 89 35.

Uw gegevens

Of vul hieronder uw gegevens in. Wij nemen dan contact met u op.


Natuurlijk kunt u uw vraag ook stellen aan onze klantenservice. Vul het formulier in of bel 013 583 88 88. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 - 17.30 uur.